fbpx

Corby House

ABOUT

Situated on a steeply sloping site, our Corby House maximises allowable building area while delivering lavish light-filled spaces and amenity. Taking advantage of the northern aspect and 4m high ceilings, a large open plan Kitchen, Living and Dining area provides a sense of grandeur as it overlooks the plunge pool. The house consists of two study spaces for flexible working environments, a theatre and a large main bedroom with an adjoining retreat and balcony, taking full advantage of the distant views.

DETAILS

STATUS

Completed 2022

LOCATION

Balwyn North, VIC

SERVICES PROVIDED

Architecture

Photography

Axiom Photography

DESIGN

The ground floor terraces down the sloping site with a central entry with double height ceilings and feature stair splits the house creating separation and privacy between the living and sleeping spaces. Opposite the entry is a central courtyard with water feature provides focal point when entering the house while bringing daylight into the centre of the house.  

A simple and elegant palette of stone and dark stained timber batten cladding provides a sense of luxury to the front facade. That is balanced by metal accents and cascading plants and complimented by polished concrete render and black panelised cladding, results in a modern and sophisticated exterior finishes palette.

SHARE